Een postpakket van Sint en Piet

Iedere klas knutselde een huis om regelmatig post te kunnen posten. Onze wissel is nu een mooi Delaplein geworden. Kleuters mogen er om beurten gaan spelen.

Kinderen worden op allerlei plaatsen en manieren geconfronteerd met Sinterklaas en Zwarte Piet. Ze zijn al een tijdje bezig met deze twee personages. Ze zingen en vertellen erover. Voor sommige kleuters brengt het hele Sinterklaasgebeuren wel wat spanningen met zich mee. Deze proberen we zoveel mogelijk te beperken door verkleedmateriaal en andere attributen aan te bieden. Ze kunnen hun gevoelens verwerken door zelf Sint en Piet te spelen: zich verkleden als Sint of Piet, met zware zakken sjouwen, rondvaren met onze geïmproviseerde boot, ...We kregen regelmatig een postpakket van Sint en Piet: Een aftelkalender, een briefje met knutselideetjes, ... Ze vertelden ons per post dat ze 6 december een bezoekje aan onze school brengen. Wij kijken er alvast naar uit. Kleuters mogen ook post maken en gaan posten in andere klassen. Onze postbus zat regelmatig vol.

Wat deden we nog?

• We beluisterden en zongen Sinterklaasliedjes.
  • We dansten de pepernotendans
  • We stempelden een zwarte Pietenhoed
  • We maakten plasticinetaartjes en koekjes
  • We speelden een zwarte Pieten hoedenspel: Gekleurde dopjes verzamelen... wie heeft het snelst zijn hoedje vol?
  • We maakten een kunstwerkje en stuurden het op naar de kleuters thuis. We gingen het samen met de kleuters op de post doen. Benieuwd wanneer de postbode langs komt.

Donderdag kregen jullie een briefje mee met het spijtige nieuws dat juf Lien naar een ander klasje gaat. Wij hadden haar graag en gaan haar missen. Juf Karin gaat zoveel als mogelijk de klas overnemen tot Juf Diane weer terug is. Af en toe komt juf Joke mee helpen in onze klas.

Volgende week is de laatste week stage van juf Charlotte. Benieuwd wat we allemaal gaan doen. Ze vraagt alvast om dinsdag wat lekkers mee te brengen voor in onze schoen.