Een mobilehome en scouter mobiel op bezoek

Een mobilehome en scouter mobiel op bezoek

Trotse kleuters tonen hun niet alledaags voertuig. Een mobilehome en een scooter mobiel.

We kozen een nieuw klimaatje. Elisa gaat dit keer de snippers naar de papierbak doen. (ipv. de juf) Recycleren, recycleren, ook wie jong is kan het leren.

Thema voertuigen startte met een aantal nieuwe voorwerpen in de klas : een vrachtwagen met oplegger, een treinspoor, een brandweerwagen, een raceauto, een step,...... Van een omgekeerde tafel maken we een auto en met een eigengemaakt stuurtje rijden ze bijna allemaal naar ..... de zee. Blijkbaar zijn de kleuters daar erg graag en misschien verlangen ze ook al wat naar de zomer.

Dinsdagnamiddag was het weer verwendag. De deuren van de hele kleuterschool worden gastvrij opengezet, de kleuters gaan op verkenning bij de buren en zelfs verder. Samen met Biba en Louba vieren we de jarigen van de maand.

Wat deden we nog?

  • Met speciale wieltjes reden we door de verf en versierden onze auto.
  • We speelden een kleurenspel waarbij de kleuters gekleurde auto's moesten parkeren op de juiste plaats
  • Bij een lottospel gingen we op zoek naar dezelfde voertuigen en probeerden deze ook te benoemen.
  • We sorteerden rijdende-vliegende-varende voertuigen.
  • Bij de plasticinetafel maakten we ontbrekende wielen of een fluovest voor Juul.
  • We knutselen auto's van wc-rolletjes.
  • We vouwden  papieren vliegtuigjes. De kleuters maakten er een wedstrijdje van: Wie zijn vliegtuigje kan over de balk in de wissel vliegen?

Volgende week gaan we nog een weekje verder met voertuigen. We gaan nog enkele voertuigen bekijken. Ook op verplaatsing. Denken jullie er aan om je op te geven als chauffeur, als dit past? We geven ook wat aandacht aan armoede in de hele school.