Een klas vol Pieten en Sinten

Het hoogtepunt van de week was natuurlijk de komst van Sint met zijn Pieten.

Juf Charlotte bezorgde onze kleuters een fijne week.

Elke dag werd er afgeteld naar de komst van Sint en Piet. Dinsdag zetten wij onze schoen klaar met heel wat lekkere spullen voor hen. Woensdag beleefden we dan ook een fijn dag met de Sint en zijn Pieten. Alle kleuters stonden hen op te wachten op de speelplaats. Ze kwamen langs met een postbusje en Sint was zijn staf vergeten. Gelukkig bracht een Piet de staf in een groot postpakket. In het pak zat ook nog een andere Piet. Wat was dit grappig! Nadien kregen we nog een postpakket met een spelletje in van Piet. In de klas ontdekten we ook heel wat nieuwe spulletjes om mee te spelen: een gitaar, een step, verkleedkleren, keukenserviesje, enkele spelletjes, .... We schreven een brief aan de Sint en Pieten om hen te bedanken voor het speelgoed dat zij brachten en gingen deze samen posten.

Wat viel er nog te beleven:

• In de ontdektafel konden kleuters experimenteren met inpakpapier en cadeaulint.
  • In ons poppenhuis was er een paardenstal met echt strooi
  • we maakten pepernoten die daarna in de pepernotenfabriek door buisjes heen en weer rolden
  • In de schoorsteen konden pakjes worden bezorgd.
  • Onze handige pietjes konden balletjes gooien bij een werpspel
  • In ons postkantoor kon er post bezorgd worden
  • We tekenden met houtskool een Piet

Wij wensen juf Charlotte veel succes. Dank je wel voor alle goede zorgen. Volgende week starten we ons nieuwe thema: kerst. We beginnen ook aan onze nieuwjaarsbrief.

Wie heeft er zin om thuis met ons huisje dat wij maakten te spelen? Je mag dit mee naar huis nemen. Er hangt een foto aan de deur. Het kan opgevouwen worden. Laat maar horen.