De vlinder van Prinses Ling

De vlinder van Prinses Ling

Maandag kwamen we met zijn allen samen in de wissel en maakten we kennis met Prinses Ling en haar vlinder. Ze zijn onafscheidelijk tot de dienster op een dag de deur laat open staan en haar vlinder weg vliegt. Ze is erg verdrietig en wordt getroost door haar zusjes. Ze ontdekte op  het einde van de week  dat een vlinder gelukkig is, als hij kan rond vliegen.

Het toneel was de start om kennis te maken met de ax van de schildpad. Het is iemand die moeilijk dingen kan los laten. Die zich graag wat afzijdig houdt en zijn verdriet op zijn eigen manier wil verwerken. In de snoezelhoek werd een grote kartonnen doos gezet, waardat kleuters even konden wegkruipen, zich afzijdig houden. We deden allerlei verstop en zoekspelletjes met de schildpad. We maakten van een ballon en kranten een schildpad. Het is een voelschildpad, waardat dingetjes in verstopt kunnen worden, zodat we kunnen voelen wat er in zit.

14 dagen gaven we ook veel aandacht aan het dragen van een fluovest in deze donkere dagen. Elke morgen werd er gepolsd wie er een fluovest aan had. We spaarden dan met zijn allen voor wielkralen. 

Aan de deur hangt een spelletjeslijst. Jullie(mama, papa, oma, nonkel, ...) kunnen hier jullie naam op noteren, als het past om op woensdag een spel te komen spelen. Jullie begeleiden dan een groepje van een viertal kinderen in de vlinder. Wij noteerden de woensdagen van 11 to 12 u. Als woensdag niet zou lukken, maar wel een andere dag, mag je dit altijd melden. Dan bekijken we het samen.

We knutselden een kunstwerkje voor de boekenbeurs. Misschien ontmoeten we elkaar er wel vrijdag?

Volgende week werken we rond dozen. Het zou fijn zijn als ieder kind voor een doos kan zorgen: groot of klein.