Korneel Penseel

Korneel Penseel
Juul is ziek

Juul is ziek Korneel Penseel

Poppen in de windels, beren die een spuitje krijgen, lepeltjes hoestsiroop,...de kleuters gaan nog even door. De ziekenwagen staat in de garage van de klas en wacht op te vervoeren patiënten.

Lees meer
We zijn er weer!

We zijn er weer! Korneel Penseel

Wat doet dat goed zeg, elkaar weer terugzien. Voor juf Diane best wel lang geleden ook, gelukkig is alles weer ok. We begroeten de drie nieuwe kleuters, een jongensclubje deze keer. Allemaal broertjes van...., dus al een beetje vertrouwd met de school. Ze krijgen de tijd om op verkenning te gaan, we zien ze soms letterlijk stilstaan en nadenken en voorzichtig contact zoeken met juf of klasgenootjes.

Lees meer
Simon en de heilige nacht

Simon en de heilige nacht Korneel Penseel

We beleefden een sfeervol moment samen met de kleuters van juf Melancka in de kerk. We vertelden bij de kerststal het kerstverhaal. Bij het buitenkomen vroeg Jayden: "Juf gaan we dat verhaaltje nog eens vertellen?" Dat zegt veel :-)  

Lees meer
De vlinder van Prinses Ling

De vlinder van Prinses Ling Korneel Penseel

Maandag kwamen we met zijn allen samen in de wissel en maakten we kennis met Prinses Ling en haar vlinder. Ze zijn onafscheidelijk tot de dienster op een dag de deur laat open staan en haar vlinder weg vliegt. Ze is erg verdrietig en wordt getroost door haar zusjes. Ze ontdekte op  het einde van de week  dat een vlinder gelukkig is, als hij kan rond vliegen.

Lees meer