Korneel Penseel

Korneel Penseel
Een paradijs voor onze smaakpapillen!

Een paradijs voor onze smaakpapillen! Korneel Penseel

Lieve mama’s en papa’s, En hop, de maand september vloog in een zucht voorbij.. Oktober, laat de blaadjes maar van de bomen waaien, wij dwarrelen heerlijk verder in onze klas. Zo knuffelden en genoten we verder in onze klas . We zetten onze ‘bevers’ in de picture. Ook deze week stonden de axen ‘bever’ en ‘poes’ nog centraal.

Lees meer
Op stap in axenland

Op stap in axenland Korneel Penseel

Lieve mama’s en papa’s, Deze week verkenden we twee axen uit axenland: de bever (helpen) en de poes (genieten). De poppen kwamen, stelden zich voor en vertelden over zichzelf. We leerden het beverlied om elke morgen een nieuwe helper te kiezen.

Lees meer
Wie ben ik en wie ben jij?

Wie ben ik en wie ben jij? Korneel Penseel

Lieve mama’s en papa’s, Onze kleuters zijn nog erg op zichzelf. Tot ze op school leeftijdsgenootjes ontdekken die ook dag na dag terugkomen naar dezelfde klas. Ze raken geboeid door elkaar. Dan is het tijd om samen op ontdekkingstocht te gaan. Gelijkenissen en verschillen worden opgemerkt.  

Lees meer
En hop... de eerste week vloog voorbij

En hop... de eerste week vloog voorbij Korneel Penseel

Lieve mama’s en papa’s, Wat vliegt de week om als je samen veel plezier maakt. We gingen op avontuur in eigen klas: in de snoezelhoek, in de poppenhoek, in de zandbak, met de treinsporen spelen, op reis naar het strand en de dierentuin met onze grote trein, kleien, knippen, op bezoek bij de kippen in het kippenhok,…

Lees meer