Zomer in de herfst

Zomer in de herfst

Op maandag ontdekten we enkele nieuwigheden op onze dagkalender, we blikten al een beetje vooruit:

 • Donderdag begin van de HERFST
 • Vrijdag STRAPdag.

 

Jaszakken, broekzakken en brievenbusjes vullen met eikeltjes, het is een speelplaatsbezigheid van enkele natuurvrienden. Voor onze verzamelaars (uilen) plaatsten we in de klas een verzamelpot, die ondertussen al heel wat eikels telt. We trokken naar buiten en bewonderden onze eikenboom met zijn ontelbaar vele eikels, het golvende blad, …
Donderdag draaiden we de pijl van de seizoenenkalender richting de herfst, die hier en daar al een beetje zichtbaar is. Al voelde de eerste herfstdag eerder als zomer. Hopelijk kunnen we nog meer genieten van zachte zomerdagen in de herfst. Heerlijk! Op deze eerste herfstdag kwam Casper, de broer van Felix, even naar onze klas om een grote paddenstoel te tonen.

Ditjes en datjes

 • De kleuters versierden hun eigen verjaardagkroon met wasco en waterverf. “Waarom zijn er gaatjes in?” vroeg een kleuter. ... omdat het een echte Katrijn TAMBOERIJN-kroon wordt, eentje die muziek kan maken. Nadien werd er nog volop geëxperimenteerd op grote papierflappen.
 • We knutselden een (beter)schaapje voor Artur, die maandag geopereerd werd en een weekje moest rusten.
 • Zag ik deze week superknappe constructies in onze frutselhoek… het moment om de steenbokkaart aan te bieden. De steenbok zegt ‘STOP’ en geeft zo aan dat iets niet stukgemaakt mag worden. Respect voor elkaar en elkaars werk.
 • We gingen op stap door de school met ons buurklasje: op verkenning door de gangen, kennismaken met de juffen en… spelen in de klassen (de verleiding was té groot)
 • Louise had een heel klein vingerpoppetje bij, waarmee we een verstopspel speelden. Ook Jolien toverde nadien enkele vingerpoppetjes uit haar boekentas tevoorschijn en ook Karim bracht de volgende dag een klein poppetje mee… Groot plezier met iets kleins.


Kleuterpraatjes & kleuterdaadjes

 • Een kleuter bracht een in stukjes gesneden appel mee, waarrond een elastiekje zat. Juf: “Er zit zelfs een rekkertje rond jouw appel”. Kleuter: “Ja, want anders gaat die lopen.” En toen volgde een gesprek over een appel met pootjes…
 • Ik vertelde over de STRAPDAG: stappen met de voetjes of trappen met de fiets. “Ik heb een loopfiets juf”, merkte een kleuter op. Ja, daar hebben de STRAP-organisatoren geen rekening mee gehouden.


Dankjewel – dankjewel – dankjewel
… voor het zo snel binnenbrengen van de briefjes. Fijn dat jullie er zo attent op zijn! Doet me erg veel


Wist-je-datjes

 • HIEPERDEPIEP HOERAAAA voor Felix. Hij wordt zondag 3 jaar. Fijne verjaardag!
 • Wat genoten we de afgelopen weken al van veel leuks bij juf Elyne. Neem af en toe zeker ook eens een kijkje op de klaspagina van Maud Zonnewoud. Door de samenwerking zullen ook daar wel eens fotokiekjes en belevenissen van jullie kapoenen verschijnen.


Vergeet-me-nietje

 • Wit T-shirt, graag tegen 29/09. Vergeet niet te naamtekenen.