YEAH!

Vreugdekreten alom...

Vorige week vrijdag maakten de kleuters massaal geweertjes in onze frutselhoek en gingen aan het ‘schieten’.
Om in te spelen op deze interesse, gaf ik de kleuters maandag een ballonnenpomp/fietspomp en een doel (houten lat met pingpongballetjes). We ontdekten dat er lucht uit de pomp komt en dat die het balletje zo wegblaast. Krachtig schieten en tegelijk goed naar het doel richten, een moeilijke klus. Veel euforie “YEAH” bij de kleuters, nadat ze alle balletjes weggeschoten hadden.

Wc-rolletjes in de knutselhoek… onze kapoenen gingen meteen op ontdekking. Het ene leermoment vloeide over in het andere:

• In de droogkast lagen al snel een heleboel wc-rolletjes besmeerd met lijm. Maar… als ze drogen, blijven ze aan het schapje kleven.
  • We namen wat papier en kleefden de wc-rolletjes erop. Maar… als we ze rechtopstaand kleven, vallen ze gemakkelijk om.
  • We maakten knipjes onderaan, zodat het rechtopstaand kleven beter lukte. Maar… als we blijven en blijven en blijven knippen, is het geen rolletje meer.
  • We maakten er armbandjes van. Maar…?

Benieuwd wat we nog allemaal zullen ontdekken met dit GOED(koop) materiaal!

De hoogstwaarschijnlijk laatste warme zonnestralen lokten ons naar buiten... We fietsen, speelden in de zandbak, klommen op het speeltoestel, GENOTEN. En daar buiten… groeide een toevalligheid uit tot een knettergek spel: een kleuter (= het cadeautje), errond een kringetje. We dansten (al tellend tot 10) rond het cadeautje en vielen op de grond, alsof de strik loskwam en het cadeautje werd uitgepakt. De kleuters schaterlachten, wat een heerlijk samenhorigheidsgevoel.

Dinsdagnamiddag trokken we met ons buurklasje naar het bos: speuren, zakjes vullen met ‘herfst’, paddenstoelen spotten, luisteren naar de fluitende vogels, rennen op het gras. In de klas namen we alle vondsten onder de loep en… leek het net een herfstbos.

Het is bijna grootouderdag en daar hoort een geschenkje bij. We gingen aan het knutselen en weet je… ons cadeautje krijgt vorm, letterlijk en figuurlijk.

Vergeet-me-nietje

• Briefje grootuderdag

Volgende week

• Mogen de kleuters een foto van hun grootouder(s) meebrengen. Schrijf je op de achterkant even de naam van de kleuter en de roepnaam van de grootouders (vb. opa, moeke, ...)

Praktische info grootouderdag (woe 25/10)

• De kleuters worden zoals iedere dag gewoon in de klas afgezet.
  • De grootouders worden om 8.45 uur (moment 1) of 10.30 uur (moment 2) ontvangen in de kriebel (turnzaal) door Anne
  • Na het woordje van Anne gaan de grootouders naar de klas van hun kleinkind en trekken er samen op uit... Alle kleuterklasdeuren staan open, in iedere klas is er iets te beleven, kleuter en grootouder(s) kiezen vrij wat ze willen doen.
  • Rond 10.50 uur (moment 1) of 11.30 uur (moment 2) ronden de kleuters samen met hun grootouders af in de eigen klas. Nadien kunnen de grootouders nog een tas koffie nuttingen in de kruimel (eetzaal). De kleuters blijven dan bij hun juf.
  • Om 11.55 uur eindigt de schooldag en kunnen de kleuters, zoals anders, afgehaald worden in de klas.

Oproep

• Verkleedkledij? onze kleuters verkleden zich erg graag. Ben je van plan iets weg te doen voor de kledingactie en zit er toevallig iets tussen dat misschien dienst kan doen als verkleedkledij voor onze kapoenen, dan mag je dat altijd aan ons klasje schenken. Dankje!
  • 4 chauffeurs? Donderdagvoormiddag 26/10 gaan we met de hele jongste stamgroep graag op uitstap naar het Hekselienpad in Retie. Zijn er ouders die ons kunnen vervoeren naar Retie en/of terug naar school? Laat je het maandag even weten? Alvast dankjewel!