Licht in het donker

Licht in het donker

Vorige week was onze behanglijm op. We maakten nieuwe lijm en onze kleuters hielpen met schudden. Wat zijn ze sterk! 

Het licht uit, de gordijnen toe… een donkere klas. Ik vertelde een verhaal op de lichtbak: zwarte verhaalprenten met gaatjes in, waar het licht doorheen scheen. Nadien konden de kleuters aan de slag met het maken van lichtblaadjes: gaatjes prikken in een papier met de priknaald, prikken op een zelfgemaakte tekening, prikken op de afdruk van ons symbool.

Er volgenden nog vele andere lichte en donkere momenten:

 • Kaarsen meten met lucifers
 • Een toverkaars: 3 kaarsjes aansteken en oneindig veel kaarsjes zien!
 • Donkere regenwolken, dan weer zonneschijn, hagel en wind... verwonderende blikken


Maandag kwamen enkele kleuters van juf Martien in onze klas spelen. Een verrijking… De mama van Felix had fruitkistjes verzameld. Ik bracht ze naar het berghok, maar iemand hield me tegen: “Juf, mag ik er een schatkist mee maken?” vroeg Felix van juf Martien. “Mag ik er ook één? Ik ook? …”. De fruitkistjes kregen meteen een bestemming, de kleuters gingen aan het versieren.

Voor Imke, die haar sleutelbeen gebroken heeft, maakten we een cadeautje: een zoen-doosje, vol beterschapszoenen. Veel beterschap lieve meid!


Wist-je-datjes

 • De mama van Felix kwam spelletjes spelen. Alweer een gezellig momentje, dankjewel!


Volgende week

 • Woensdag 24/01 GEEN school voor onze kleuters.
 • De kleuters mogen een zaklamp meebrengen


OPROEP

 • Zwemkledij?
  In de huishoek spelen enkele kleuters regelmatig dat ze gaan zwemmen. Met echte zwemkledij om zich te ‘verkleden’ is dat natuurlijk eens zo leuk! Hebben jullie thuis zwemkledij (badpak, zwembroek, bikini, zwembandjes, …) dat niet meer gebruikt wordt? ZEER WELKOM!
 • Verkleedkledij?
  Eigenlijk is alle kledij dat leuk zou zijn om te verkleden welkom (vb. schoenen, regenlaarsjes, een badjas, een salopette, een gilet, iets met glitters, een super zachte vest, iets feestelijk, iets gewoon…)
  Twijfel je? Breng gerust mee dan kijk ik even.
  Heb je nu niet meteen iets, maar later wel? Altijd en even welkom!

Alvast een reuze-dikke dankjewel!