In topvorm!

Hippe oma's en opa's die altijd in topvorm zijn, een cadeautje met een speciale vorm, kleuters die een lange natuurwandeling deden...

Woensdag GROOTOUDERDAG, feest voor de grootouders! Samen met hun kleinkind(eren) gingen ze op verkenning in de verschillende klassen… In ons klasje was er een fotozoektocht. Wat staat er op de foto’s? Waar zie je het in de klas? Ik zag klein & groot speuren, neuzen en zoeken in alle hoeken! Wat herkenden ze veel en… hier en daar werd nog iets nieuws ontdekt. Verder werd genoten van een fotopresentatie, een fotoshoot in een ridderdecor, ... Om deze feestelijke dag af te sluiten, zongen we het lied 'HIP HOP oma & opa' en verrasten we de grootouders met een dankjewel-cadeau en een tasje koffie. Het was een vrolijke samenzijn, een gezellige drukte!

De rest van de week gingen de kleuters zelf nog wat op speurneuzenfotozoektocht.

Donderdagvoormiddag met de hele jongste stamgroep een rustgevende wandeling te midden van de mooie natuur in het hekselienbos: stappen op het bospad, over korte/lange/hoge/lage bruggetjes, verwondering voor de natuur. Heerlijk ontspannend en… tegelijk ook wel inspannend natuurlijk! Op een avontuurlijk plekje picknickten we onze koek. Dankjewel aan de chauffeurs en wandelaars.
Na de boterhammen vroeg ik de kleuters wat ze fijn vonden in het hekselienbos. “Takken zoeken, stappen, de paddenstoelen, de blaadjes, …” Voor iedereen was het wel wat anders, maar één ding was hetzelfde: iedereen had het naar ZIJN zin.
(neem zeker ook een kijkje op de klaspagina van de andere klassen voor nog wat meer fotokiekjes)

Morgen snijden we ook in Katrijn Tamboerijn pompoenen voor de pompoensoep van de soepborrel. Dat het jullie na school mag smaken!

Na de herfstvakantie stappen 3 nieuwe kleuters in: Lars, Imke en Lou. Vorige week, tijdens de onthaaldag, kwamen ze al even meespelen met mama en papa.

Fijne herfstvakantie! Joepie, zaterdagnacht een uurtje langer slapen (… als de kids dat tenminste ook doen)

Ga je mee rollebollen in warmgetinte herfstbladen?