Gezellig SAMENZIJN in Katrijn Tamboerijn

Allemaal individu'tjes, ik-gericht, toch nog klein... maar één hechte vriendengroep is wat we zijn!
Fantastisch om die liefde voor elkaar en groepsverbondenheid te voelen na zo'n vakantie.

WELKOM Lieze! Onze kleuters verwelkomden ze erg hartelijk en… Lieze koos het hartjessymbool.

Op en top genieten was het afgelopen week, een zeer gezellig samenzijn in Katrijn Tamboerijn met vele “mijn hart smelt – momenten”:

• Zorgen voor ons nieuwe vriendje Lieze: samen naar het toilet, een omhelzing, een plaatsje zoeken voor haar in de kring
  • Zeer mooi SAMENspel, knappe opruimbevers en flinke kamelen. Dat verdiende vele zoenen, knuffels, high-fives en… een Katrijn-Tamboerijn-Knuffel (een zachte lieve knuffel met z’n allen).
  • Vertellen over de vakantie, over Driekoningen zingen, … en ongelooflijk knap naar elkaar luisteren!
  • Oh zo zelfstandig en inventief zijn: een schaar nemen om een koekje te openen.

Een nieuw jaar vraagt om wat nieuws:

• Tijdens het ochtendritueel mag de bever het aantal kleuters tellen, scheuren we een blaadje van de scheurkalender en bekijken we het cijfer, benoemen we de dagen van de week zoals grote mensen, …
  • Een herinrichting van de huishoek, een schildersezel in de knutselhoek, nieuwe spelmaterialen om te ontdekken.
  • We zetten de klasdeuren ook voor de speeltijd open. Kleuters kunnen dus vrijwel de hele dag in beide klassen en de wissel vertoeven.
  • Fruitjes eten we na de speeltijd. Kleuters die hun fruit op hebben, gaan zelfstandig naar het toilet en gaan daarna meteen spelen.

Wist-je-datjes

• Net voor de vakantie is Imke grote zus geworden van Anouk. Proficiat met jullie kleine meisje!
  • Maxim werd in de vakantie 4 jaar. Groot feest in de klas deze week! Hieperdepiep hoera!

Volgende week

• Vrijdag 19/01 FLUO-actie om de zichtbaarheid in het verkeer in de kijker te zetten.
    OPROEP: Kom je ook in FLUO verkleed naar school? Iedere klas zal een fluotastische foto nemen.