Gekke-kleuters-feest

Gekke-kleuters-feest

Clowntje kun je horen?
Clowntje kun je zien?
Clowntje kun je lopen?
Tel dan maar tot 10

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10
Ik heb een clowntje gezien!

 

In het circus rommerdebom…
Juf Elyne en ik speelden een circusvoorstelling met knuffelfiguren. Tijdens het vrij spel nadien kwam een kleuter een beetje betreurd naar me toe… de paraplu van de ballerina was stuk. Samen maakten we een nieuwe paraplu en dat groeide uit tot een paraplu-knutsel-dagje. Hoge interesse en betrokkenheid bij vele kleuters, wat leuk!

Het verhaal ‘Lou viert carnaval’ is een boek vol verborgen details en schoonheden. Té leuk om zomaar te vertellen. Samen bouwden we het verhaal op: we voorspelden, blikten terug, redeneerden, legden verbanden. 
Het hoofdpersonage Lou was verkleed als indiaan, zijn indianenoutfit had mooie patroontjes. Nadien konden we zelf patronen kiezen voor Lou en zijn kledij kleuren volgens een patroon.

Schaapje Wollie kwam maandag op bezoek om onze kleuters warm te maken voor ‘Dikke truiendag’. Zij woont buiten in de groene wei, maar met haar wollen vacht en warme kledij heeft ze geen verwarming nodig.

Woensdag op stap naar de Djoelen voor een toneel van Jules. Een interactieve voorstelling rond de schoenen van Jules, die telkens veranderden: sportschoenen om te voetballen, regenlaarzen voor buiten in de regen, pantoffels voor binnen, ... Onze tweeling Elena & Artur mochten meespelen met Jules, wat een geluk: Elena mocht met de bal rollen en Artur mocht met een paraplu paraderen. De kleuters keken met volle aandacht, er was veel enthousiasme. Dank aan de meestappers! (foto’s van het toneel zijn te bewonderen op de klaswebsites van Korneel Penseel, ...)

Donderdag een GEKKE dag, alles op zijn kop:
De stoelen omgekeerd aan de tafel, de tafel ondersteboven, de kaartjes van de kalender ondersteboven, fout gezongen liedjes, koek in de voormiddag en fruit in de namiddag, juf Elyne en juf Lore die na de middag plots in de foute klas zaten. De kleuters waren er ONDERSTEBOVEN van.


Wist-je-datjes

  • Na de vakantie komt Juul naar ons klasje, wij kijken er al naar uit!
  • Hieperdepiep Hoeraaa voor Elise, die in de vakantie 4 jaar wordt!
  • Karim was deze week terug, joepieeeee! Hij ging 4 weken op familiebezoek in Marokko.


Er volgt één van de dagen nog een berichtje van carnaval, dus neem in de komende week zeker nog eens een kijkje op de website.

Tot over een weekje! Wens ik jullie veel quality-time met zoon- en/of dochterlief.