De vlinder van prinses Ling

De vlinder van prinses Ling

Een HEPPIE-week, waarin de AX SCHILDPAD in de kijker werd gezet: verlies, afscheid, loslaten, verdriet, ...

De week begon met een toneelstuk gebaseerd op het prentenboek ‘De vlinders van Prinses Ling’.

Prinses Ling is stapelgek en onafscheidelijk van haar vlinder. Ling gaat zelfs nooit buiten spelen, omdat ze bang is haar dierbaarste bezit te verliezen. Tot het dienstmeisje op een dag de raam openzet en de vlinder naar buiten fladdert. Prinses Ling is erg verdrietig, gelukkig zijn haar mama en zusjes er om haar te troosten.

De kleuters leefden erg mee met Ling… “Misschien is die wel naar mijn huis gevlogen” zei Felix. Tijdens de speeltijd gingen sommigen hard op zoek naar de vlinder, jammer genoeg zonder resultaat. Na de boterhammen vreugde alom… de vlinder was door onze klasraam terug naar binnen gefladderd. Gedurende de hele week vertoefde hij in onze klas, dan zat ie hier en dan weer daar. Het werd een leuk zoekspel.

Iedere klas knutselde een vlinder. Wij maakten er eentje met koffiefilters. Nadien werd er nog volop geëxperimenteerd met de koffiefilters… wat een betoverend mooi effect. Eén van de dagen zullen alle geknutselde vlinders een plaatsje krijgen in de wissel.

Donderdag speelden juf Elyne en ik TIK TAK rond het verhaal van Prinses Ling. Opperconcentratie bij de kleuters! “Nog een keer, nog een keer” klonk doorheen de klas. (Foto’s vind je op de klaspagina van Maud Zonnewoud)


Naar aanleiding van de boekenbeurs, die morgen na school plaatsvindt, maakten we een boekenknutsel. Komen jullie ook even piepen en ons ‘groepskunstwerk’ bewonderen?


Kleuterpraatjes & kleuterdaadjes

  • Emma had een verdrietje, we luisterden. Plots kreeg ze spontaan een zoen van een kleuter, een andere kleuter bemerkte “Emma is een schildpad hé?!”. Zo warm…


Vergeet-me-nietje

  • Briefje nieuwjaarsbrieven