De kleutercoach

De kleutercoach

“Juf, waarom ga jij krom staan om een zakdoek te nemen?” vroeg Mie.

Tja, waarom? “Omdat jij zo groot bent, wist Jolien te vertellen.” Inderdaad, maar eigenlijk werd ik toch weer even met de neus op de feiten gedrukt, want onze juf is oh zo goed in het aannemen van slechte houdingen en oh zo slecht in het sparen van haar rug. Ik lichtte het even toe aan onze kapoenen en stimuleerde hen om mij erop te wijzen wanneer ik het weer eens niet goed doe… Personal health coaches in Katrijn Tamboerijn!

Twee verjaardagstoelen in de klas, want Artur en Elena waren jarig op maandag. Allebei 4 jaar, hieperdepiep hoeraaaaaaa! “Hoe komt het dat Artur en Elena samen jarig zijn?” vroeg ik. “Omdat ze in hetzelfde huis wonen.” antwoordde een kleuter. Verbaasde gezichten toen ik vertelde dat de mama van Artur en Elena niet één, maar twee baby’s in haar buik had en ze op dezelfde dag geboren zijn: een tweeling.

Fijn dat jullie zaklampjes meebrachten. Met veel aandacht keken de kleuters toe hoe ik een tent opstelde en nadien… werd er volop genoten en ontdekt in dat donkere hoekje, met het aan- en uitdoen van de zaklampen.


Wist-je-dat

  • Ook juf Elyne maandag jarig was en we popcorn smulden?
  • Onze schildersezel voor even naar juf Elyne verhuisde en er in onze klas een klei-tafel was met pastastrikjes? Binnenkort wisselen we weer, enzovoort. De kleuters kunnen dus altijd schilderen en kleien.
  • Onze kleuters het spelletje: “Juf Lore zegt (beweging)” verbazend goed kunnen? Ze moeten hierbij heel goed luisteren, want als ik enkel een beweging zeg, mogen ze die niet uitvoeren.
  • We dinsdag naar een klimaat-toneeltje keken in de wissel? Naast een bever kiezen we nu ook een klimaatmaatje, iemand die toeziet op de zorg voor de wereld: lichten uitdoen, sorteren, geen papier verspillen, …
  • De (groot)moeder van Lionel heerlijke soep maakte? We mochten mee proeven.
  • Artur 3x de bever was deze week? Maandag en dinsdag als jarige, donderdag werd hij uit het beverzakje getrokken.
  • Juul vandaag komt meespelen tijdens het onthaalmoment? Ja hoor, binnenkort hebben we er weer een nieuw vriendinnetje bij.


Volgende week

  • Is juf Yoke een week lang in onze klas voor een eerste stageweek. Twee juffen, dat wordt top!


Dankjewel voor de fijne materialen die al werden meegebracht, reuzeleuk dat jullie zo veel moeite doen. Daar wordt binnenkort zeker wat mee gedaan…