De kers op de taart

De kers op de taart

Een uistapje naar de markt en lekkere smoothies... de kers op de taart!

 

Maandag vertelden we het verhaal ‘Anna eet graag fruit’ met grote vertelplaten en de kamishibai.

Net zoals Anna... planden ook wij een uitstap naar de markt met ons buurklasje.
Voor vertrek maakten we samen een winkellijstje en dachten na wat we niet mochten vergeten: een winkeltas, een sacoche (handtas), geld, fluohesje.
Net op de middag passeerde nog een regenbui, maar gelukkig was het snel droog. Goed zichtbaar gingen we het voetpad op, vele bezienswaardigheden onderweg: herfstblaadjes, een kappelletje, een andere school, Stekelbees, apotheker, verkeerslicht, ziekenwagen, tractoren, …
Eens aangekomen gingen voeten, ogen en handen meteen richting de fruit- en groentekraam. We wachten onze beurt af, kochten fruit, betaalden, kregen een rekening en droegen de winkelzakjes. Ook de waterfontein op het marktplein had veel bekijks.
We genoten van het tripje en kwamen weer veilig aan op school. In de klas proefden we van de druiven die we gratis meekregen. Wat lief van de marktkramer en… oh zo lekker!

Net zoals Anna... maakten ook wij een smoothie. We sneden het fruit één voor één in fijne stukjes. Wat konden onze vrienden dat knap! Na de middag verzamelden we in de kruimel… gefascineerd door de blender die alle fruitstukjes mixte tot een fruitsapje. Ons sapje was geel, het sapje van juf Elyne rood. Maar allebei… heerlijk fris!


Louise bracht sproetje mee naar de klas: een knuffellieveheersbeestje met “sproetjes” (stippen) op de vleugels. Wist je dat onze juf ook sproetjes heeft? We ontdekten stipjes op de neus van onze juf.

Niel bracht een trouwfoto mee van zijn mama en papa, die afgelopen weekend trouwden. Dé gelegenheid om ons verkleedklerenrek aan te vullen met een chique kostuumvest.


Kleuterpraatjes & kleuterdaadjes

  • “Een kip!” riep Maxim al wijzend door onze klasraam. Knap opgemerkt van hem, al moest ik even verduidelijken dat er een specht (met een rood kopje) tegen de boomstam klom. We keken naar een informatief filmpje over de specht en ontdekten zo onder meer dat hij 4 tenen heeft. En wij? We telden de tenen van onze juf.
    Eén dag later… “Kijk juf!” riep Maxim alweer. Deze keer geen specht, maar een eekhoorn in de boom. Volgens mij hebben wij een goede havik (speurneus) in onze klas!

 
Wist-je-datjes

  • Veel feestpret deze week. Hieperdepieperdepiep hoeraaaaaaa voor Niel, Kamiel en Ianna!
  • Alweer een nieuw gezicht op vrijdag: Aline, een 7e jaarstudente kinderzorg. Ze loopt stage in Katrijn Tamboerijn en Maud Zonnewoud.


Een vraagje...

Ik zag dat vrijwel alle ouders donderdag 09/11 tussen 18.30 en 21.00 uur op oudercontact wensen te komen. Om voldoende tijd en ruimte te hebben voor ieder gesprek, wil ik graag even een oproep doen…
Zijn er toevallig ouders die ook op één van de andere keuzemomenten op oudercontact kunnen komen?

  • Dinsdag 07/11 tussen 16.00 en 18.30 uur
  • Donderdag 09/11 tussen 16.00 en 18.30 uur

Laat je het maandag even weten? Alvast heel erg bedankt voor jullie flexibiliteit!


Volgende week

  • Woensdag 18 oktober: GEEN school voor onze kleuters


Vergeet-me-nietje

  • Briefje grootouderdag