Boom versieren tiereliereliere

Boom versieren tiereliereliere

Een schitterende pauwenkerstboom, een pareltje van formaat… made by Katrijn Tamboerijn!

De spar in onze klas kreeg mooie lichtjes en een feestelijke outfit: slingers, kerstballen, glinsterende versiersels… handgemaakt door onze kleuters. Met glinsterend papier, schaar, perforator, nietmachine en plakband gingen ze maandag aan de slag. Zelfs enkele tekeningen kregen een plaatsje aan een tak. De vallende sneeuwvlokken en het witte sneeuwlandschap, maakten het nog sfeervoller in onze klas. Meteen waren we in een echte kerststemming!
Gisteren bracht Kamiel nog mooie kerstdecoratie mee voor in de boom. Nog mooier, nog kerstiger... WAUW! Dankjewel!

Maandag feestvlaggetjes in de lucht voor de verjaardag van Emma, maar waar is onze jarige? Emma was helaas ziek. Mie knutselde een kroon… “De pop is jarig”… zo konden we toch zingen en feesten.

We knutselden en frutselden veel voor de nieuwjaarsbrieven. Het is nog een Katrijn-Tamboerijn-geheim, maar een kleine tip: zacht, slapengaan.


Het kapsalon was erg in trek een daar speelden we op in…

 • Juf Yoke vlocht de haren van enkele meisjes in.
 • Ik maakte een afspraak op dinsdagvoormiddag. Oeps vergeten door al die nieuwjaarsbriefdrukte! Woensdagochtend was ik gelukkig ook nog welkom bij kapper Elise en dat was ze niet vergeten… Meteen toen ze de klas binnenkwam, ging ze richting kapsalon en riep me… Als snel stonden er nog enkele kappers/kapsters paraat. De ene waste, de andere knipte, nog een andere kamde… Wat een verwennerij. Al moet ik toch ook wel toegeven dat ik absoluut niet hou van het uitkammen van mijn haren tot een kroezelige haarbos… Ach ja, alles voor mijn kapoenen zeker :)


Kleuterpraatjes & kleuterdaadjes

 • Noémie, Felix en Elise stapelden een heleboel blokken op en naast elkaar in de bouwhoek… “Wij maken een bouw” zei Elise. Ze was net zoals haar mama en papa een huis aan het bouwen, maar dan in miniatuur… Mooie verwerking van haar belevingswereld!

 
Wist-je-datjes

 • De mama van Kamiel kwam spelletjes spelen. Dankjewel voor dit fijne moment!
 • Vandaag is het onthaaldag. Na de kerstvakantie zullen we één nieuw vriendje verwelkomen: Lieze

 
Meebrengen

 • Je mag een foto meebrengen van je versierde kerstboom thuis (als je er één hebt staan natuurlijk)
  • Liefst in kleur
  • Naam van de kleuter op de achterkant
  • Je krijgt hem normaal niet meer terug, hopelijk is dat geen probleem? Anders geef je maar een seintje!


Warme oproep

 • Bij sneeuw of enorm regenweer zijn laarsjes aan de voeten zeker geen overbodige luxe. Je mag gerust ook pantoffels voor in de klas voorzien.
 • Kapstokken vol winterkledij… Vergeten jullie muts, sjaal, wanten en pantoffels niet te naamtekenen?


Volgende week

- Nog vééééél kerstgezelligheid!