20 vrolijke vrienden

20 vrolijke vrienden

Ons nieuwe vriendinnetje Juul stapte maandagochtend vrolijk binnen, welkom in Katrijn Tamboerijn! Ondertussen zijn we met 20 kapoenen…

Nieuwsgierig naar wie dat nieuwe meisje was, stimuleerde ik de kleuters om zichzelf voor te stellen aan Juul, waarop een warm gesprekje volgde:

Kamiel: “Wie ben jij?”
Juul: “Juul”
Artur: “Ik ben Artur”
Elena: “Ik ben Elena, het zusje van Artur”
Kamiel: “Ik ben Kamiel, het vriendje van Artur”


De interesse voor borstels en poetsen was de laatste tijd zo groot, dat ik er deze week een thema rond opstartte…

Maandag las ik een verhaal voor van Anna die naar de kapper gaat. In de huishoek werd een kapsalon ingericht, met veel rollenspel tot gevolg: haren wassen, kammen, drogen, knippen, … 

Zag je woensdagmiddag iets speciaals aan je zoon of dochter? Waren ze nog wat mooier dan ze al zijn? We hadden een echte kapper op bezoek: de mama van Niel. Zij zorgde ervoor dat onze kleuters feestelijk voor de dag kwamen: gel in de haren van onze jongens, vlechten en klemmetjes in de haren van onze meisjes. Wauw! Reuze-dikke-dankjewel voor dit unieke dagje!
En... zo moeder zo zoon (hebben jullie de foto van kapper Niel ook al gespot? Als een echte...)

Een mand, verstopt onder een doek. Nieuwsgierigheid alom: op een lied mochten de kleuters er één voor één iets uitnemen. Al snel ontdekten we dat het een mand vol borstels was, waarvan geen enkele hetzelfde. We maakten kennis met wel 20 verschillende soorten borstels. Sommigen heel bekend, anderen totaal onbekend.

Twee vliegen in één klap…
Ik had het idee te schilderen met diverse borstels. Aangezien mijn vriendjes afgelopen week eveneens interesse hadden voor het maken van kronen, combineerden we het: een strook beschilderen met tandenborstels en er vervolgens een kroon van maken.


Er werden zeer knappe constructies gemaakt in de bouwhoek. Ik keek met verwonderde ogen toe…

Dinsdag kwam juf Yoke naar de klas. Samen met juf Cheyenne deed ze enkele activiteiten rond verkeer: een verhaal, een speelstraat op de speelplaats.


Kleuterpraatjes & kleuterdaadjes

  • “Juf, de tafel heeft mij vies gemaakt” wist Emma te vertellen
  • Ik vertelde een verhaal waarin het hoofdpersonage een witte beer was. “Welke kleur hebben wij eigenlijk?” vroeg ik aan de kleuters. Waarop Artur antwoordde: “GOUD”. Oh als dat maar eens echt was…


Volgende week

  • THEMA: Borstelplezier, alles netjes hier!
  • MEEBRENGEN: Maandag 26/02 mogen de kleuters hun tandenborstel meebrengen. Vergeet je hem niet te naamtekenen? We gaan onze tanden poetsen in de klas.


Wist-je-datje

  • Om het afhalen van de kleuters aan het einde van de schooldag overzichtelijk te laten verlopen, blijf ik graag in de kring op het bankje zitten. Aarzel niet om tot in de klas te komen, zeker wanneer je iets wil vragen of zeggen.


Droevig nieuwsje

  • Het moemoe’ke van Lars is jammer genoeg overleden. Wens ik de familie heel veel sterkte toe!